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Call reference: EUBA-EFSA-2022-ENREL-02  

Call title: Selection of hosting sites and fellows for EU-FORA Risk Assessment Fellowship 

Programme. 

  

  

Question 1: In case of a university, could we submit as many proposals as we like, or is there are 

any limitations? 

 

Answer: As stated in the Call for Proposals under section 1.2.5 ‘Accumulation of roles’:  Competent 

organisations may undertake different and accumulated roles in the participation of the EU-FORA 

programme. They can apply to become a fellow hosting site and/or send fellows to participate in the 

programme. It is possible for a single hosting site to train more than one fellow, e.g. via participation 

in more than one different consortium or in a consortium where more than one fellow is identified by 

the fellow sending organisation. The maximum number of fellows to be trained in a hosting site under 

the same work programme is (3) fellows. The maximum number of assignments per country is set to 

a maximum of five (5) fellow placements per country. 

 
 

Question 2: Are indirect costs eligible for this proposal?   

Answer: As stated in the Call for Proposals under section 1.8 ‘Grants Principles’: The present call for 

proposals comes with an innovative and simplified grant management, where the grant amounts paid 

to the partner are based on the pre-defined sums which are not linked to the actual costs of the action. 

This means there is no need for co-financing from the partner, and no need for completion of estimated 

budgets or timesheets to record the work. The agreed sums are set at a level designed to stimulate 

the mutually convenient partnership creation. The payment of agreed sums from EFSA will be carried 

out based on the acceptance by EFSA of the delivered work. 

This means that there is no need for the beneficiaries to justify the incurred cost to EFSA and the 

concept of eligible/ineligibles costs do not apply to the grant agreements signed under this call. 

 

Question 3: Are there any other limitation we should be aware of? 

Answer: Please refer to section 2. SELECTING PROPOSALS and to page 25 of the Call for Proposals 

under paragraph ‘Applicants are reminded that’. 

 

 

 

 

 


